powered by goodbeer.dk
15 Ølanmeldelser
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørkebrun
Anmeldt af baaj
Svag duft af våd hede

Finporet skum som dog ikke holder længe

Krydret smag, den er dog ikke udpræget humlet.

Hvis den drikkes langsom som nævnt på flasken med en tanke til Skotlands gamle konger, ja så får man altså sådan en lyst til at tage til Skotland igen.

Det krydrede varer længe ved i eftersmage, igen uden megen humle

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkgylden
Anmeldt af gbjensen
Smagt på ølfestivallen

Traditionel Bitter Ale smag, maltet, nøddearoma og let humlet bitterhed.

Afsluttes som en std. bitter let humlet. Er en god tørstslukker men der er langt op til en House Ale eller Jacobite Ale.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
Engelsk lakrids er nok mest den smag der brede sig i munden på mig lige nu. ikke så tung og tyk som de bedste porter/stout'er, men en kraftig smag er der da.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød Rav
Anmeldt af Sarek

En lækker øl. Dufte af vanilje og rosiner. Smagen har spor af vanilje og rosiner i spiritus. En tydelig fornemmelse af træ. Faktisk er mange smagindtryk der hele tiden melder sig på skift. Kompleks øl som udfordrer og giver meget igen til den opmærksomme ølnyder, for den skal nydes langsomt.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Nøddebrun
Anmeldt af Teejay
Traquair 900 har en smuk nøddebrun farve. Aromaen er maltet med noter af frugt, karamel og brun farin. Den smager godt af både blomme og rosin og har en lille bismag af chokolade. Brun farin præger sødmen, men bliver aldrig for overvældende. Jeg kan ikke spore nogen humlebitterhed, men det kræves heller ikke i en Barley. Typisk engelsk Barley, som er meget afdæmpet i forhold til de amerikanske af slagsen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkerødbrun
Anmeldt af Sarek

Hvad skal jeg siger? Første gang jeg smagte denne øl var på ølfestivalen i Kolding, men siden har jeg ledt efter denne øl, så det var med stor glæde at jeg på festivalen i århus hørte at importen af denne øl var blevet overtaget af en større importør. Kunne det nu være muligt at få denne diamant blandt øl ved min lokale ølpusher? Jeg ved det ikke endnu, men jeg benyttede EBF til at smage den igen. Og det var som at møde en rigtig god gamle ven efter års adskillelse, og så finde ud af at vedkommende ikke har forandret sig overhovedet.

Fuld af smag af bær og andet frugt uden at det er en "frugtøl". Den er bare god. Smag den før din nabo, for gør han det, er der ikke nogen tilbage til dig!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay

Smagt på EBF-2008: Noget tyndt skum, men en skøn aroma af frugt (bær?) og masser af malt. Smagen er utrolig fyldig af hårdtristet karamelmalt, lidt gær og en god frugtig bismag. Den har kun en anelse aromahumle og humlebitterheden er nænsom, men i god balance med den maltrige krop, som der er mest af i denne skønne ale. Den er ganske bestemt værd at nyde igen og det vil jeg da også gøre ved førstkommende lejlighed.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Blom

Det her er fremragende og meget komplekst øl. Der er et moderat skum på øllen, og duften er træ-agtig. Smagen fortsætter i dette spektrum, men er samtidig sødlig, let brændt og med en jordet tekstur. Den gjorde et stort og overraskende indtryk på mig, og jeg skal helt sikkert smage den igen ved lejlighed.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun/sort
Anmeldt af nn1
Er anmeldt af en tidligere bruger, der har tildelt denne øl 9.00 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkebrun
Anmeldt af nn1
Er anmeldt af en tidligere bruger, der har tildelt denne øl 9.00 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 11346 Anmeldelser af 220725 øl fra 246 lande og 12009 bryggerier. Billeder: 86316


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!