powered by goodbeer.dk
11 Ølanmeldelser
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Meget stabil skumkrone. God aroma af mørk karamel og mørkt brød. Smagen er matsød af hårdtristet malt og henleder tankerne lidt på en dunkel bock, men styrken mangler og den falder ret hurtigt ind som en af de gode Tjekkiske mørke lagerøl hvor sødmen er dominerende. Kun en lille snert af humlebitterhed rammer den mod slutningen. Den har smagen af lidt kaffe, ristet malt og mørk karamel fra start til slut. Egentlig en ganske god øl, som har halvtør eftersmag der netop redder den fra at blive for sødladen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Flot holdbar skumkrone og en dejlig aroma af malt, gær og en smule humle. Smagen er frisk korn og lyst brød med søde maltnoter i baggrunden. Det er en meget typerigtig og meget tjekkisk pilsner, forstået på den måde at den er meget ren i smagen og dermed en pilsner uden store armbevægelser udi malt og humle. Saaz humlen er nænsom og sætter balance mellem sødme og bitterhed.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner

En tur til Tjekkiet kan være en blandet øloplevelse. Pilsnerøl af god standard især Urquel er enerådende og flyder i lind strøm overalt. Men er man til de mere specielle typer, har man det svært. Det er der i Prag råd for i Pivovarske Klub, som er et ualmindeligt lækkert udskænkningssted i de rustikke lokaler med smukke loftshvælvinger af gamle mursten. Dertil kommer en næsten tommetyk menu af et utal af specialøl fra fx Tjekkiet, Tyskland, England og Frankrig. Jeg løb sur i at vælge mellem herlighederne og bad betjeningen vælge en kraftig mørk tjekkisk øl for mig. Det kom jeg ikke til at fortryde. Øllet er en slags mellemting mellem Bock og Porter. 2/3 af det første og 1/3 af sidstnævnte med et kraftigt beige skum og en smuk brunsort farve. Et perfekt valg til den stegte svineskank med saurkraut, som var valgt fra spisekortet. Humlingen er aromatisk med en behersket bitterhed. Malten er præget af brun karamel, svesker, kandis og pumpernikkel rugbrød. Alt sammen fra en typisk Bock, mens Porterbidraget er lidt røg og en del ristet brændt malt. Mundfølelsen er sødlig til sød med kraft og fylde på alle tangenter og alle indtryk bevaret ligeværdigt i den lange eftersmag. Alt i denne øl går op i en højere enhed sammen med de ret så de høje procenter, som ikke just er hverdag i de tjekkiske øltyper. En herlig øl at slutte af med den sidste aften i Prag.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden orange
Anmeldt af Ulrik
Hvis der ikke havde været jule motiver på etiketten så havde jeg nok ikke tænkt julebryg. Bevares...... en julebryg behøver ikke at smage af kanel og brunkager..... men alligevel....... så er der nu langt til det som jeg forbinder med en en julebryg og til denne øl som smager ganske udemærket men heller ikke mere.

Ulrik's ølanmeldelse nr. 200
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt offwhite skum og orangemaltet duft. Smagen er lys karamelmaltet med bitre toner af pomerans og appelsinskal, der giver et udmærket juleølspræg, omend jeg her også ved anden smagning og fornemmer et anstrøg af den irriterende smag af vådt pap, som findes i nogle øl. Mundfølelsen er frisk humlet, rund og ret tør, men afslutningens bitterhed gør den fin til en julefrokost. Jeg er ikke meget til det tjekkiske, som for mig generelt er pilsner stort set hele vejen igennem.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Brændt maltduft og svagt beige skum. Smagen er uspændende med brændt malt, svage karameltoner og en ekstraktagtig humling. Øllet virker uinspireret og mudret i sit enstonige indtryk. Her er tydeligvis ikke benyttet de bedste råvarer, og resultatet er blevet derefter. Typisk industriøl som ikke ligger langt fra den danske Slots Classic.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Som en pilsner skal være, dog er den her i den gode ende. Godt krydret og med fin balance i humlen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Sarek
Klassisk bøhmisk pilsner, der virker lidt landlig i u8dtrykkket.

God maltfylde og en fin humling samt en fornuftig pris (10,- + pant for en halv liter), kan gøre dette til årets bælleøl.

Smager bedre end de fleste dansk pilsner og har en lavere literpris.

Fåes i Dansk Supermarked (ihvertfald Bilka og Føtex)

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: flot hvid skum
Anmeldt af reneac
En dejlig pilsner med lidt bid, man kan tydeligt smage humlen og en dejlig efter smag af bitterhed uden det bliver for meget
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tattooz
Som med pilsneren, er der tale om en øl der ikke får dig op i det røde felt. Den smager sådanset ganske udemærket, med en bolchemaltet profil og en mild og velafbalanceret humling. Flot offwhite skum, der laver blonder i glasset. Der er ikke udpræget fedtet for detaljerne i den, så jeg vil nok betegne den lidt i retning af mainstream øl. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249249 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!