powered by goodbeer.dk
106 Ølanmeldelser
Side 1 af 11 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af reneac
flot i glasset, syrlig duft, duft og smag af kirsebær, er let i det og let sur, hvis man tager prisen med i karakteren skal nok kun havde 5 da den er meget dyr i forhold til ca. 100 kr. pr 75 cl 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2019. Fin lysebrun og vedvarende skumkrone og dejlig aroma af røg. Smagen varierer kortvarigt over mørk chokolade, ristede kaffebønner og engelsk lakrids, men det er dens røgmalt som er hovedtema. Den blev serverer med en lille skvat Tullamore Dew og sammen med porteren blev den en ganske velsmagende oplevelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rødbrun
Anmeldt af Teejay
Sødlig og alkoholpræget aroma af ubestemmelige bær og krydderier. Skummet er svagt og øllen er forholdsvis tyk og fyldig. Smagen er lidt for sød til min smag, men efter lidt tilvænning kan man smage tørrede frugter som rosin, svesker og figen. Lidt nødder blander sig mod eftersmagen, som er halvtør med stærk alkoholpræg. Delvist humlet eftersmag sætter den i bedre relief og tager toppen af den farinagtige sødme, men fortsat er det en megt sød øl. En smule ubestemmelig krydderi i eftersmagen redder den lige præcis fra kvalme, men det er stadig en øl der efter min mening har alt for høj og kunstig sødme. Langtidslagring tror jeg ikke vil bidrage positivt. Jeg ved godt at en Barley Wine skal have en vis portion sødme, men her bliver det lidt for meget. Jeg er ikke vildt begejstret.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Flasken deklarerer en mild letdrikkelig Stout. Indholdet er et bitterhumlet uafbalanceret misfoster, som hos mig endte i vasken. P Mørk Påske Bryg har en sødlig colalignende! duft, et svagt brunt skum og en smag af  - ja lidt cola, brun karamel, mørk sirup og lidt overfede chokoladetoner. Stort set halvt Oktoberfestøl og halv Stout med en hvinende bitterhumlet afslutning. Mundfølelsen er middelfyldig og - trods humlen - sød til det kvalmende. I eftersmagen dominerer grannåle bitterhed og besk malurt.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Jeg har da vist fået startet min ølsmagning her til aften i helt forkert rækkefølge. Jeg troede at denne øl var Harejagt i Pale Ale versionen, men når jeg hælder op ser jeg klart at det er stout versionen. Nå, men så bliver aftenens rækkefølge bare alternativ. Harejagt Stout har stort fyldigt skum som er vedvarende. Aroma er hårdtristet malt og smagen er brændt malt med tydelige smagsnuancer af kaffe og engelsk lakrids. Lidt tung mundfylde, så man tror alkoholstyrken er stærkere end de 5%. Den har en diskret smag af havremalt og mørkt brød, men det er kaffe og engelsk lakrids der er hovedtema. Meget fyldig og delikat stout. Bryggeriet anbefaler den til haresteg. Jeg har aldrig smagt hare, men formentlig vil den passe fint.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Brun
Anmeldt af Teejay
Jeg kan lige så godt erkende fra start at Brown Ale ikke tilhører mine favoritter, derfor ser man heller ikke så mange anmeldelser af denne type fra min side. Generelt finder jeg Brown Ale for søde, karamelagtige, klistrede og entydige. Selvfølgelig er der undtagelser, men der er for langt imellem. Jeg har dog trodset min antipati mod Brown Ale, for ellers får man aldrig for man aldrig rykket sine ølgrænser, og smager nu på Raasteds Andejagt. Den er meget imponerende skummende og fylder næsten halvdelen af mit glas med skum under ophældning. Aromaen er, som ventet, sødlig pågående karamel med strøg af hasselnød. Smagen er ensartet karameliseret med sødlig eftersmag der efterlader smagen af farin. En lille smule krydret eftersmag kan spores, men det er lige som om at brygmesteren ikke helt har bestemt sig for om eftersmagen overhovedet skal indeholde andet end mørk karamel. Jeg prøvede endnu en Brown Ale men blev ikke overbevist, selv ikke til andesteg (som navnet antyder), vil jeg finde den værdig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
meget lidt skum, en kraftig øl, men som er alt for sød, man kan desværre ikke smag at der er brugt rigtig gode råvare, da sødmen bare tager over
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Raasted 24 Christmas Ale fremtræder med en plumret brun farve i glasset med moderat lysebrunt skum. Hertil kommer en lidt ubestemmelig ristet sødlig duft med et strejf af orange.  Som udseendet er også smagen en smule plumret i sine indtryk. Gær og den tilsatte muscovado sukker sætter hvert sit kraftige præg, mens de øvrige mørke lidt sammenmudrede indtryk udgøres af karamel, orangeskal. ristet malt og et pænt pust af røg, der træder igennem i eftersmagen. Afslutningen har et let bitterbeskt orangepræget humleindtryk, som fint afbalancerer den middelkraftige sødme. Mundfølelsen er middel til kraftig, let smørfed og rund.  Som helhed en smule rodet øl, der bestemt ikke er uden julestemning og dertil ganske velsmagende med sine ret potente kombination af karamelmalt med det spændende sirupsrige muscovado sukker, orange og røg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af reneac
meget flot skum, havde nok forventet lidt mere af denne type øl, men hvis man skal havde en begynder staut er det et godt bud, den er dejlig mild og rund men uden kant
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af reneac
Meget bitter og ikke på den god humle måde mere som hvis man spiser en masse af det hvid under skalden på citrus, ikke en behaglig øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 11 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250404 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95720


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!