powered by goodbeer.dk
34 Ølanmeldelser
Side 1 af 4 : 1 2 3 4
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: rødlig rav
Anmeldt af Paulaner
En ravfarvet sværvægter med moderat beige skum og kraftig sødlig humlet duft. Konsistensen nærmer sig tyggeøl med en bred lidt enstonig men frugtig brun karamelkrop som baggrund for en nuanceret bitter men også delvist aromatisk humle med både bred bitterhed og citrustoner. Helhedsindtrykket bliver dog, som man kommer ned i glasset, mere og mere bastant og tungt end elegant. Malten og en bastant næsten sukret sødme bliver trods åbning direkte fra køleskabet ret hurtigt lidt overvældende og tipper balancen fra friskhed til bastant styrke. De 10 % skjules dog fint i form af en indre varme. Rammer ikke helt skiven på mine smagsløg med sin tolkning af den belgiske inspiration. Yderligere trækker en pris på 99 kr. også lidt ned.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og meget svag maltpræget duft. Smagen er maltpræget og ristet som en Dunkellager, mens modspillet dannes af ekstrakt af enebær og sandeltræ. Helheden virker mudret som et orkester, der ikke kan falde i takt. Malten mangler modspil i humlede nuancer og enebærrene er for svage til at danne kant. Resultatet er, at øllet virker fadt og mangler friskhed og karakter. Tilsætning af sukker ved siden af den rene malt mærkes tydelig på helheden og sælger sammen med ekstrakten bestemt ingen billetter hos mig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
Gylden med flygtigt svagt hvidt skum. Duften er middel og krydret humlet, men skiller sig ikke meget ud fra en pilsner. Smagen er hos mig også som en pilsner, der har lidt mere af det hele. Både på malt og humlesiden. Malten er lidt mere fyldig og karamelpræget end standardpilsneren, og humlen har lige fået en tak mere, så den hænger i smagsløgene længe i afslutningen. Sessions IPA, tja? Jo, her er den del frugt i malten, men den er mere moden end syrlig. Humlingen er for mig vel spag til at kunne berettige IPA prædikatet. Lidt vådt pap i eftersmagen og en smule disharmoni i maltens nuancer (dextrose/druesukker?) trækker også lidt ned. Til gengæld lader bitterhumlen malten tale med i helheden. Dertil kommer, at øllet har en smagsfylde, der virker imponerende på kun 4.4 %. Altså alt i alt et godt køb til 10 kr. i Føtex i disse uger, som synes velegnet til de kommende dages terrassevejr.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
Dejlig rund øl, med god humle afrundet med mild bitterhed, til 10 kr for 1/2-liter er det et kup.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
En ting skal på plads med det samme: Dette er IKKE en stout. Hvad enten bryggeriet på etiketten vælger at kalde den Ultra Stout, så er det ikke en stout, uanset om Skovlyst så mener en Imperial Stout, Baltisk Stout or what ever...Stout er det ikke. Men hvad er et så? Mine medanmeldere mener den ligger tættest på en Barley Wine, jeg mener det er en hydrid mellem Strong Ale, Old Ale og Imperial Stout. Den har fint vedvarende skum, aroma er hårdtristet malt og lidt lakrids. Smagen er tørrede bærfrugter med lidt lakrids mod slutningen. Alkoholen er hele 12% og markerer sig kraftigt mod slutningen i en retning der næsten bliver for voldsom. Humlebitterheden er nænsom men bliver hurtigt opslugt af alkoholen og medfører lidt af den ellers behagelige surhed man kan finde i en old ale. Grizzly kan bare slet ikke komme med nogen egentlig identitet og selvom den på nogle områder har gode smagselementer, så fejler helheden ved hverken at være det ene eller andet. Generelt finder jeg den alt for alkoholpræget og minder mig mest om dårligt udgæret øl hvor netop styrken skal dominere. Langtidslagring vil nogle sikkert spørge? Jeg tror ikke der er meget at komme efter om nogle år. Hovedingredienserne er simpelthen for få og fattige. Der er ikke rigtig noget på bunden som jeg tror kan udvikle sig positivt med tiden, desværre. Jeg dumper den.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
en dejlig humlet øl, med en god humle profil, og en hæj alkohol som er med til at give lidt kant
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkebrun
Anmeldt af reneac
Hvis der havde stået på denne øl at det var en barley vine havde den nok fået 8 point, men nu kalder de det en rusian imperial staut, og det er det alså ikke, det er en ok barley, stadig lidt for dyr i forhold til indholdet men man kan være heldig at finde den til 60 kr.

hvis man fik den i en blindsmagning og skulle gætte type ville ingen ramme rigtig, det er en sødlig øl, med noter af tøret frugt og meget tydelig alkohol og meget tung i det, lidt vinioøs.

Jeg mener det er et stort problem når bryggerierne de fortælle et om hvad man kan forvente og det er noget helt andet man får det er på grænsen til svindel, og derfor den lave score selv om det er en god øl

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Sarek
En gang  i mellem kan man finde guld de mærkeligste steder. Og af alle steder fandt jeg Skovlysts årgangsbrygf 2017 i Aldi.

Grizzly, en Ultra Stout på 12 %, brygget som en Russian Imperial Stout, til 60 kr. for 75 cl.

 

Hold kæft hvor det er en lækker øl, men der er bare et problem. Det er ikke en Russian Imperiale Stout. Det er ikke engang en stout.

En stout og især en RIS er sort, ja kulsort i farven. Men Grizzly er rødbrun og kun sort når lyset er slukket.

Der er 3 markante smagsnoter i stouts og især i RIS; kaffe, lakrids og chokolade, men de er meget svære at finde i Grizzly. Men en anelse lakrids fornemmer jeg til sidst, men det er fornærmende lidt.

 

Det ER en lækker øl som jeg ville betegne som en Barley Wine, for selv om der er rimelig frie mulighed for fortolkning af øltyper, så rammer Skovlyst totalt ved siden af skiven med deres Russian Imperial Stout.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Teejay
Spinkelt skum, men det er også sjældent at de stærke øltyper danner meget skum. God, forførende aroma af friske bær, egetræ og lidt karamel. Fyldig vinøs smag af frugter, bl.a. kirsebær, og en sødlig smag af sirup. Lidt lys chokolade blander sig i dens maltsmag hvor også lidt karamel toner frem. Egetræs noter får mig til at tro at den er fadlagret, men det er ikke noget jeg er sikker på. Sødlig smag af sirup/farin blander sig mod slutningen og en balanceret let skarp alkohol sætter punktum. Eftersmag er tør. Det er en barley wine som bestemt er spændende, men måske kunne tåle lidt mere blødhed i fylden. Den kan nok med fordel lagres i nogle år.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden.
Anmeldt af Paulaner
Beige højt men meget flygtigt skum og maltet sødlig duft. Smagsmæssigt er Skovlysts Jubilæumsbryg ikke det store sus. I malten er der lidt lyse karamel og søde honningtoner, som så suppleres af en noget ekstraktagtig enstonig garvesyreagtig humling. Her er ikke de store nuancer og finesser.Det gør, at det er en øl man mere skyller ned end smager på. Hertil kommer, at den tilsatte dextrose (druesukker) smages tydeligt i form af genkendelse fra den lidt støvede smag i druesukkker. Hvad skal man dog med denne tilsætning i øl - formodentlig spare fremstillingsomkostninger?  Råvarerne og helhedsindtrykket giver mere indtryk af industri end inspiration og er for mig ikke prisen værd. For sød, for uinspireret og for dyr.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 4 : 1 2 3 4

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250404 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95720


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!