powered by goodbeer.dk
Øl: St. Michaelsberg Hefeweizen
Land: Danmark
Dato: 06/07-2012
Bruger: Teejay
Alkohol : 5.20 %
 
Maisel Bräu Bamberg bryggede oprindeligt denne hefeweissbier indtil bryggeriets lukning. Siden har United Beverages overtaget oskriften og tilladelsen til at få den kontraktbrygget.

En livlig tørstslukker med den karakteristiske hvede aroma. Farven er naturlig uklar som en rigtig Hefe-Weissbier og af strålende guld – du kan bogstaveligt talt se hvor frisk den er. En særlig opskrift og en højt gæret note med en frugtig smag garanterer en udsøgt smagsoplevelse.

Der er 6 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Gylden, uklar
Anmeldt af gbjensen
Noter fra august 2012: Hvis der er noget der kendetegner en go sommerøl så er det et let og friskt smag som kan læske i sommer varmen. En hvede øl et ofte et godt eksempel. Denne her er en fin sommer øl, den er let og frisk og med let hvede smag men så er der ikke så meget andet at komme efter, der er ingen gær smag, frugt eller andet der kan løfte oplevelsen op over det jævne.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset/gylden
Anmeldt af tattooz
En weissbier der lige hopper over middel men så heller ikke mere. Men set i lyset af man får en halv liter for 8 kr i Netto, så synes jeg den er okay.

At jeg har smagt mange Tyske weissbier især fra Bayern der overgår den med flere længder er en anden sag. Den ser ud af mere end den faktisk er, den har det klassiske look af en rigtig hefe. Men den formår ikke de højder i smagen som får mig til, at klappe i hænderne. Smagesmæssigt er den lidt udvandet og flad på batterierne. Maltningen der men ikke overbevisende, og jeg savner bestemt mere kornsmag citrus og banan som en ægte Bayersk hefe præsterer.

Men et okay køb, synes jeg, taget prisen i betragtning.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Uklar rød gylden
Anmeldt af Sarek
Her har vi en en øl, der helt klart er "bedst i forhold til prisen". 8 kroner for en ægte weissbier er billigt.

Den har alle de ting der hører en weissbier til omend en kende anonymt. Ikke så ringe endda, men der er alligevel et stykke op til de førende i Weissbier-Bundesligaen, Weihenstephan og Schneider.

Eneste anke jeg lige kan komme på er at det ikke fremgår hvilket bryggeri det er brygget på, men kun at det er brygget i tyskland. Hvilket åbner mulighed for at United Berverages kan veksle mellem forskellige bryggerier når der skal brygges og dermed kan øllet muligvis svinge i kvalitet i fremtiden. Fordi det sjældent er kvaliteten der konkurreres på men oftest økonomien. Jeg håber jeg tager fejl.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Nogen gange skal man gribe chancen og skynde sig anmelde nyindkøbt øl før man fortæller andre hvor der kan købes billigt øl, som ikke er anmeldt på Goodbeer.dk i forvejen. Så denne gang er jeg selv skyld i at komme med min ydmyge anmeldelse efter de to eksperter udi sydtyske øltyper, Paulaner og Munken. Det er temmeligt svært at tilføje en anmeldelse der ikke læner sig så tæt op af de to herrers skarpsindige vurdering, så man ikke tror at at det er en direkte afskrift. Men jeg må jo forsøge mig på bedste vis. Farven og skumkronen er typisk for en hefeweiss, nemlig flot diset gylden farve med lidt orange-gult skær og en skumkrone der er let cremet og meget fyldig. Aroma er der ikke meget af. Jeg synes den mangler en hvedeøls typiske friskhed i form af frisk korn og gær. Smagen er dejlig og læskende, men ligesom Paulaner savner jeg også mere banan i smagen. Den smager lidt af banan, men desværre kun lidt diskret. Eftersmagen har lidt utydeligt grøntsagspræg (måske udkogte gulerødder og bønner?), men på ingen måde på en overvældende facon. Den holder ikke helt hvad man forventer af en tysk hefeweiss, men til gengæld kostede en halv liter vist nok kun 8 kr., så derfor skuffes man ikke. Ja, så blev denne anmeldelse alligevel næsten en kopi af Paulaners, men til gengæld vil jeg så pointgive ligesom Munken.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset lysegul
Anmeldt af Munken
Hvedeølsautoriteten Paulaner (goodbeer-brugeren) har været der, og jeg kan bare give ham ret og bemærke, at den lægger sig mellem Erdingers for dårlige og Indslevs (Svane-hvede) gode. Jeg havde nok håbet på en Paulaner (øllen) eller Franziskaner-niveau og straks købt 4, men det bliver ikke genkøb, selvom jeg skyller min mad ned netop nu med rimelig tilfredshed. Nu må vi se hvad pilsneren siger..
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Flot hvidt Weissbier skum, men den sødlige maltprægede lidt grønsagsagtige duft er her ikke specielt fristende. Smagen anslår heldigvis andre toner. Den har dog mere præg af lidt hengemt tørret hvede end den bananprægede grønne, som jeg er så utroligt begejstret for. Der er en vis frugtighed med de sædvanlige banantoner og lidt sødlig bolsjeagtig malt. Også eftersmagen er rimelig. Alt i alt er St. Michaelsberg Hefeweizen pænt fyldig. Dog er der ikke særligt mange og bestemt ikke ophidsende nuancer.  OK til prisen, men nogen superliga Weisse er der afgjort ikke tale om. Den skulle ifølge, hvad der kan opspores været brygget i Tyskland. Det er mig en gåde, hvordan en Bamberg - en af øllets sydtyske hovedstæder - kan levere opskrift til dette.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11367 Anmeldelser af 223000 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87206


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!