powered by goodbeer.dk
Øl: Delirium Nocturnum
Land: Belgien
Dato: 01/09-2004
Bruger: gbjensen
Alkohol : 9.00 %
 

Citat fra importøren Brygshoppen: Delirium Nocturnum præsenterer sig med i mørke gevandter med en svag vinrød nuance, skummet er kraftigt og duften er maltsød med toner af chokolade og citrus. Smagen har en mørk maltet bund, men lives op af den livlige kulsyre og en kant af humle, der giver bryggen en tør klang i en buket af frugter bla. blommer og netmelon - og rørsukker. I eftersmagen klinger de frugtige nuancer ud og efterlader humleindtryk bagest i munden blandet med rørsukkersødme.

Der er 3 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: brun
Anmeldt af tattooz
Lyserøde elefanter ser man sikkert efter at have stiftet kendskab til bryggeriets ret kraftige øl. Nu nøjes jeg så bare med denne ene af slagsen. Jeg blev bestemt ikke skuffet, men heller ikke vildt overrasket. De kan deres håndværk i Belgien, så derfor er forventningerne ret store når deres øl skal nydes.

En flot mørk øl som dog ikke byder på holdbart skum. Men derimod så har den bare så meget andet, at kræse for nyderen med. Jeg havde valgt at temperere den til omkring 10 grader. Smagen er levende og harmonisk og lefler grundigt for smagsløgende. Den har en god ristet maltsmag som bestemt har kaffenoter, og det stemmer faktisk godt overens med den frugtrige smag, som også pudses af, af humlen som lige er med til at give lidt kant. En dejlig behagelig øl, som giver mod på én mere af slagsen.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: kaffebrun
Anmeldt af Paulaner

Lysebrunt svindende skum, kaffesort i udseende med intens aroma. En kompleks mørk belgier som er helt sin egen. Stor mundfylde med masser af sort kaffe, mørkbrændt karamel, bitter chokolade, hårdtristet brød og en del mørk tørret frugt - alt sammen frisket op af fine perlende kulsyrebobler. Førstehåndsindtrykket er syrligsødt, men smagen runder lidt uventet men bestemt ikke ubehageligt tørt af med en velafbalanceret bitterhed og en ret kort kaffepræget eftersmag, hvor alkoholen også sætter sit varme præg. En spændende øl med mange fine nuancer og et lidt specielt men dejligt krydderipræg. Noget mere tør end sin blonde bror Delirium Tremens. Tilføjelse senere. Denne min ølanmeldelse nr. 100 på Goodbeer skulle senere blive en af mine yndlings mørke belgiere.


Paulaner's ølanmeldelse nr. 100
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Blom

Og så forsvandt de lyserøde elefanter væk i horisonten i en sær danse macabre... eller noget... Og så til øllen: Den har et flot tæt gråbrunt skum, der efterlader en fin blonde. Duften er ikke min kop humle, den er kandiseret, bolsche-agtig, frugt-rig og med en snert af jod (?). Smagen starter ud i den syrlige ende, men har dog også nogle gode sider: Den er udpræget i den maltede ende, brødagtig og med antydninger af mørk chokolade. Kunne ikke helt beslutte mig for, hvad jeg synes om den, da forskellige ting trak i forskellige retninger - sådan er det åbenbart, når det natlige delirium sætter ind....

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11365 Anmeldelser af 222938 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87196


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!