powered by goodbeer.dk
Øl: Delirium Tremens
Land: Belgien
Dato: 09/07-2005
Bruger: gbjensen
Alkohol : 8.50 %
 

Citat fra importøren Brygshoppen; Delirium Tremens har flot lys solgul farve, en opblussende livlig skum og en duft af æbler, pærer og kiwi med strejf af abrikos. Smagen fortættes af en fyldig let ristet maltet karaktér i et humlebittert slør, der lægger sig i hele mundhulen. Eftersmagen står i humlens tegn og er tør med spor af søde æbler og abrikos.

Der er 7 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: lys diset
Anmeldt af Munken
Genanmeldt forsommer 2014 (det er ikke rigtig sommer endnu her den 21/6):
Sammenlignet med de seneste dages tripel-raid: Watou, Gouden Carolus og semi-triplen Duvel er denne her skuffende tynd i smagen. Ja, der er frugtsyrlighed, men tydeligt præg eller tema smager jeg ikke, og den er søreme ikke bedre end Watou som jeg frækt satte ned til 7½ glas. Det bliver så skæbnen her: et halvt glas ned fra 8 til 7½.

29/12-2012:
En glimrende syrlig-bitter sag, smagt under mudrede omstændigheder, hvorfor jeg ikke kan sige meget andet end at den bør have et ottetal og en gensmagning.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Flot syrlig smag, og dejlig frisk. En kraftig øl men godt kold er den en nydelse på terrassen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden/diset
Anmeldt af tattooz
En lækkerbidsken af en Belgier. Den har ihvertfald en masse, at byde på. Opskænket en fin gylden/diset øl der har et fint lyst skumlag, og er en pryd i glasset.

Duften må jeg sige er bestemt ikke kedelig, og det er smagen heller ikke. Den har gærsvæv og masser af humle, men samtidig spiller frugnuancer ganske godt med. Maltningen er også ganske fin. Så alt i alt må det klart være en øl der skal nydes. Den gik rent ind hos mig. At så konen ikke kunne lide den må være udtryk for manglende kultur

Det bliver bestemt ikke den sidste af slagsen jeg sætter til livs. 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys Gylden
Anmeldt af Sunberg
Lys Gylden øl med "Stift" hvidt skum. Skummet står længe i glasset og virker stift. Her er tale om en frisk øl med en herlig sød frugtsmag. En øl som er dejlig forfriskende, især hvis den servers kold.

Her står man i en stor butik i Brugge, Belgien og kigger efter øl. En øl med lyserøde elefanter må man da bare smage. Hvad der er og om det kan drikkes vides ikke. Men efter hjemkomsten fra Belgien var de lyserøde elefanter den første øl der skulle åbnes. Og jeg har ikke fortrudt at jeg købte 4 stk. af denne dejlige øl. Jeg vil ikke serverer den til maden men som andre også nævner som aperitif. Og jeg tror at hvis man drikker flere som aperitif kommer man til at se lyserøde elefanterSmile

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: varm lys kobber
Anmeldt af Paulaner
Hvem kan dog stå for en øl med det navn{#emotions_dlg.rolleyes}! Opskænket i glasset byder den på en varm gylden glød og masser af svæv, hvor man ved de sidste slurke (eller hvis man er heldig med sikkerhed anden flaske) til sidst på grund af styrken næsten bilder sig ind at genkende abstinensdyrene fra etiketten. Skummet er hvidt og ikke så holdbart, men mundfylden er tilsvarende dominerende og fyldig med masser af spændende nuancer, der lidt rodet passerer revy i form af orange og pomeransskal, fersken, melon, koriander, honning og moden frugt - alt sammen med et syrligtsødt indtryk, der bl.a. også takket være en pæn meget aromatisk saftig humlebitterhed i finish aldrig bliver vammelt. Hvis nogen kender Hoegaarden Grand cru, så kommer man ganske tæt på her - omend Delirium Tremens nok ikke er helt så indsmigrende for begynderen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay

Trippel med tydelig aroma af citrus og masser af koriander. Masser af svævende gærrester i glasset, lige til at skræmme de ukyndige langt væk....og det er ikke så dumt, for så har man denne lækkerbidsken for sig selv. Smag af sød fersken, ananas, koriander og let citrus mod slutningen. Stor fyldig frugt hænger længe i munden og det er en trippel som er lidt sødere end hvad man er vant til. I dette tilfælde vil den måske ikke være den mest velegnede til madretter på grund af sødmen. Men som aperitif er den perfekt.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af nn1
Er anmeldt af en tidligere bruger, der har tildelt denne øl 5.50 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11367 Anmeldelser af 223000 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87206


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!