powered by goodbeer.dk
Øl: Torpedo Extra IPA
Land: California
Dato: 04/06-2010
Bruger: Janchik
Alkohol : 7.20 %
 
Kommerciel beskrivelse mangler
Der er 8 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: rav
Anmeldt af reneac
En lækker humlet ipa, der en rigtig lækker balance, det er godt nok blevet et stort bryggeri siden 1979, men heldigvis holder kvalitet stadig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: ravgylden
Anmeldt af Paulaner
Sødlig lidt stikkende humlet duft og pænt men forholdsvis flygtigt offwhite skum. Smagen er maltsød til det sukkersøde med en ubehagelig enstonig grannålebesk humling, som dræber de toner, der så måtte være i den næsten honningklistrede maltside. Egentlig gudskelov for malten virker næsten kvalmende i sin sødme. Traditionel amerikansk IPA for fuld udblæsning uden ret mange formildende elementer hverken på malten eller den enstonige hvinende bitre humleside. En udpræget øl for humleentusiasterne, men en skuffelse for mig, der måtte kapitulere efter et halvt glas efter at have vovet pelsen oven på mødet med bryggeriets langt mere aromahumlede Pale Ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Teejay
Hvis man skal opleve en rigtig typerigtig IPA, så er Torpedoen det helt rigtige valg. Aromaen er lidt frugt og IPA'ens ellers typiske humlenoter er godt pakket væk i en flot skumkrone. Smagen varierer over lette karameltoner og en let frugtig smag af passionsfrugt. Humlen, som givetvis er amerikansk, er ikke så overdøvende som mange humlefobikere kan frygte, men er istedet øllets 'krydderi' der giver den en udsøgt fylde og kompleksitet. Tør afslutning med lang eftersmag. Rigtig dejlig IPA. Til alle humlefobiske anmeldere vil jeg hermed anbefale jer at smage denne øl. Den bør danne præcedens for hvordan en rigtig IPA kan smage. Smag den evt. flere gange med langt mellemrum, og hvis du efter nogle måneder/år kan lide den så har du nået det punkt som jeg også har brugt mange år på at opnå (det er ikke ment som en fornærmelse - blot et godt råd).
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Munken
Skal man helt holde sig fra at anmelde IPA? Sandsynligvis, men på den anden side bør der også lyde et kritisk ord her i koret. IPA er en yderst fjendsk og indspist øltype for de få, som jeg simpelthen ikke kender ret mange der bryder sig om (alle er mænd oppe i årene). Denne saft her er kun en anelse mere bitter end samme firmas Pale Ale, men det må skyldes at maltsiden vejer tungt, for IBU-tallet er cirka det dobbelte! Der er ligeledes god alkoholstyrke, og altså muligvis et marginalt bedre fluidum . Først og fremmest er det dog hvinende bittert, og jeg mindes atter om, at IPA er noget jeg skal gå langt udenom. Den kan få samme karakter som Pale Ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav gylden
Anmeldt af tattooz

Alt er sådan set sagt mht. denne fremragende IPA. Min eneste tilføjelse er simpelthen, at det er somom den er sendt fra himlen. Det fås ikke bedre. Suværen IPA der spiller på hele registret

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Hold da op! Så meget humle og frugtagtig i det skal man lede længe efter.
Anmeldelsen kan gøres kort. Møder du denne øl. KØB DEN!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød Rav.
Anmeldt af Sarek
Tja Janchik har sagt det hele.

Fremragende IPA, som p.t. kan fåesi Føtex og Bilka til en rimelig pris.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Janchik

Endelig skal jeg smage en IPA fra dette mit ynglings bryggeri. Noget af det jeg kan lide ved dette bryggeri er at de formår at lave øl der både er meget karaktersfulde, uden at det går ud i den amerikanske ånd med bigger the better og bliver alt for ekstremt. Bevares, jeg elsker også de øl, men hvis jeg skal have mere end en øl samme dag, eller mere regelmæssigt som 2-3 om ugen, så fortrækker jeg øl, der naturligvis er kvalitet, karaktersfulde, men ikke går ud i det helt ekstreme som super duper bitte, megabomstærk (selvom jeg naturligvis som alle andre nyder de øl en gang i mellem). Nu babler jeg, men ihvertfald, elsker jeg dette at kunne gøre rigtig karaktersfuldt øl uden at det skal være alt for estremt, selvom det naturligvis også er sjovt i ny og næ.Jeg var vild af lykke da jeg plukkede den øl ned fra øl. Mit ynglingsbryggeri, med en af mine ynglingsøltyper - det må være godt (amerikansk normal pale ale er min ynglings hvis jeg endelig skal vælge, men jeg sætter stor pris på alle typer der er brygget for kvaliteten og smagen). Jeg blev heller ikke skuffet. Den er meget humlet men ikke så ekstrem som visse amerikanere har det med at være.

Hældes op med et stort, flot og cremet og ikke mindst meget stabilt skum. Den har en meget flot ravfarve. Duften er dejlig humlet, super frisk og virkelig indbydende. Udover det er der noter af malt og karamel.

Det er en fyldig øl, med en solid maltsmag der sammen med nødder og karamel balancere humlen perfekt. Typisk amerikansk humlesmag med fyrnåle og citrus, let parfumeret, og rundes af med en eftertrykkelig, men aldrig overdrevet bitterhed.
10/10

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11365 Anmeldelser af 222938 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87196


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!