powered by goodbeer.dk
Øl: 5 a.m. Saint
Bryggeri: BrewDog
Land: Skotland
Dato: 30/04-2010
Bruger: Teejay
Alkohol : 5.00 %
 
Kommerciel beskrivelse mangler
Der er 7 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
En rigtig god og humlet IPA. Der er blomster og halm i smagen, og den har den helt rigtige balance mellem humle og sødme.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødligt med flot skum
Anmeldt af reneac

Kommer lige træt hjem fra uddannelse, og der er den en fantastisk øl til lige at vække en så man har energi til resten af dagen, den er meget humlet men syntes ikke det er for meget der er lidt noter af nogen frugt agtigt, og dejligt med en mild øl der smager af noget er lidt glad for øl fra brewdog

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af tattooz
Her er der delte meninger. Men jeg synes den er spændende. Har man humlefobi, så er det nok ikke en øl man skal kaste sig i grams hos.

Farven er flot rødlig, tæt kraftig skumkrone. Dufter gennemtrængende af humle "IPA" og ja den ligger sig med sin humleprofil tæt op af hvad man normalt kender fra IPA. Det synes jeg ikke er dårligt. Men det er en kraftig fætter, der skaber gang i smagsløgene, og får tørheden frem i mundhulen. Anderledes og spændende øl.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød gylden
Anmeldt af Sarek
HVEM HAR PISSET I MIT ØLGLAS?

Det har Brewdog. Deres 5 a.m. Saint er så bitter at jeg er lige ved at smide resten ud efter først mundfuld, men vil dog give øllet en chance for at se om en stigning fra kælderkold til stuetemperatur gør en forskel. NIX.

Om øllet er tiltænkt de sidste natteravne, der klokken 5 om morgen beder til gud at de kan få en øl mere, eller om det er til erstatning for en morgenbitter. Jeg ved det ikke og er egentlig ligeglad, for det er sidste gang med min gode vilje at jeg smager denne øl.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af Munken
Er det en Thisted? Nåe nej, det er en Brewdog.
Er det en Red ale? Nåe nej, det er jo en Brewdog!
Denne her er ikke flere tusinde IBU som Trashy Blonden, men det er alligevel i samme syrlige humlestil. 77eren kan sagtens drikkes kælderkold, men resten af Brewdog vil jeg overlade til masochisterne.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: kobberrød
Anmeldt af Ulrik

Dufter dejligt af humle, cascace og amarillo tror jeg, efterlader en dejlig citrus fornemmelse i munden.
Øllen er sådan lidt frisk i smagen, en smag som hænger længe i munden og alligevel føles øllen let.
Den har et flot skum, masser af bobler og så kan jeg godt lide dette punkede image som BrewDog har.
Tror sgu at jeg sætter en plade på med Ramones, mens jeg nyder resten.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk kobber
Anmeldt af Teejay
Nytårsbordet er dækket. De 3 nytårsretter er alle forberedt, så køkkenarbejdet er minimeret. Nu venter jeg blot på de glade nytårsgæster, som kommer om nogle timer. Hvad er derfor mere passende end at trække sig tilbage til sofaen med en velvalgt øl. Da dette samtidig bliver årets sidste anmeldelse fra min hånd, har jeg valgt en øl fra Brewdog, for hvem år 2010 også har været bemærkelsesværdigt. De fik deres vilje om at brygge verdens stærkeste øl - The End of History - og de fik lov at sælge deres fremragende øl i COOP. Denne kobberrøde amber ale er netop en af dem man lige nu kan finde i Kvickly, Dagli' Brugsen og flere andre steder. Alene dens udseende i et passende glas, hvor en kraftig grov og vedvarende skumkrone rejser sig, er en fryd for øjet. Aromaen er lidt karamel og humle. Smagen har en skøn citrus med gode humlenoter op imod lidt karamelmalt i baggrunden. En skøn og lækker apetitvækker til aftenens festivitas. Den skal du da bestemt skynde dig hen og købe, for du vil næppe fortryde. Med disse ord ønskes alle et godt nytår 2010/11.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250404 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95720


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!