powered by goodbeer.dk
Øl: Oktoberfest
Land: Danmark
Dato: 12/01-2006
Bruger: gbjensen
Alkohol : 5.60 %
 
Kommerciel beskrivelse mangler
Der er 6 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af tux
Stor maltet sødme og en del humle i eftersmagen
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af tattooz

Et fornuftigt Dansk bud på en märzen, som kun Bayere normalt kan høste ros for at lave. Smages skulle den, og jeg ved ikke helt om forventningerne til, at ramme en ægte märzen var til stede. Og alligevel. Skovlyst brygger jo normalt rigtigt godt øl så hvorfor ikke?

Jeg valgte et massglas af 1 l typen, 2 stk opskænket "så det passer med kvantummet". Og så skulle den nydes som man nu gør i München. Ja det er en fin mørklødet øl, der dog skummer sporadisk, for efter kort tid, at fordufte stille og roligt. Duften er svag frugt, men vækker alligevel nysgerrighed. Smagesnuancen er ikke helt skæv, for der er da noget sammenlignligt med de store bayerske øl. Maltprofilen er ramt meget godt synes jeg, og den fløjelsbløde kælen for ganen er der også. Men så mangler jeg alligevel lidt kant. Humlen måtte gerne prikke lidt mere end den gør. Men ellers en frugtrig og smagfuld øl, som er et rigtigt godt bud på en oktoberfestøl. Og jeg er sikker på at en afholdelse af en Dansk oktoberfest med denne serveret i glasset nok skal tage kegler.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Dansk Oktoberfestbier, som i hvert fald er typerigtig. Flot gylden i mit Weissbier glas og med den helt rigtige hvide ret stabile skumkrone og frugtigt maltede duft. Smagen er da også OK, men blegner unægtelig ved siden af min kære ægte bayerske Paulaner Oktoberfest ditto. Skovlyst mangler lidt nuancer i både malt og humle i denne sammenligning. Især mht. mere skarphed og blomsternuancer i humlingen. Men øllet vanhelliger bestemt intet i oktoberfesten. Det virker dog for mig lidt vandig og mere som en münchener Helles end en guldøl. Men en bid af den rigtige oktoberfest ånd er bestemt til stede.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Korngylden
Anmeldt af gbjensen
Nu plejer øl fra Skovlyst at være godt, så da denne her var på tilbud i den lokale brugs, så måtte den da med hjem.

Det er en korngylden øl med en ok skumkrone der fylder glasset, dufter let af humle.Er smagsoplevelsen så bedre en de fleste pilsnere ?. Første indtryk er ok, fin fylde og malt aroma. Men hvad vil den egenlig ? Efter den første tår hvor fylden og maltsmagen melder sig, så er der ikke så meget mere at komme efter. Det skulle lige være en let metallisk bismag i afslutningen, jeg tror at det skyldes humlen, der ikke smager særligt meget igennem men giver denne let beske og metalliske bismag som jeg godt kunne være foruden.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys gylden
Anmeldt af Sarek
Lys gylden øl med med et pænt tykt og holdbart skum. Næsten ingen bobler. Smager som en gennemsnits dansk guldøl. Er sikker på at Paulaner og Tattoz ville korse sig over denne øl, fordi den rør ved noget "helligt".

Når det er sagt og det var vist ikke særlig positivt, og hvor jeg kan følge TeeJay langt hen ad vejen, må jeg dog sige at det er en rimelig øl til prisen.

Men jeg gav jo kun 5,- stykket inclusiv flasken, (og de er ikke over sidste holdbarhedsdato.)

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Når man åbner en Oktoberfestbier så forventer man at få noget lagerøl som er mere fyldigt og stærkt end normalt pilsnerøl. Man forventer en god fyldig smag af malt og en let humlet afslutning som gør øllet letdrikkelig og tørstslukkende. Skovlyst Oktoberfest har ingen af delene. Den dufter kun meget lidt af malt, og smagen byder ikke på mange andre nuancer end overdøvende humle, som ikke engang er af særlig delikat karakter. Jeg synes den er en kønsløs industripilsner og har slet intet til fælles med en Oktoberfest. Den er lidt mere humlet end hvad man finder hos Tuborg/Carlsberg's pilsnere, men skal man sammenligne pris og kvalitet så vil jeg fravælge Skovlyst for den holder ikke hvad jeg forventer af en Oktoberfestbier.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11367 Anmeldelser af 223000 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87206


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!