powered by goodbeer.dk
Øl: Petrus Aged Red
Land: Belgien
Dato: 20/05-2017
Bruger: Paulaner
Alkohol : 8.50 %
 
Petrus Aged Red er brygget med en basisøl af Double Brown Ale. Derefter er tilsat 15% Petrus Aged Pale for at give øllet en tør karakter og give den en let syrlig smag. Endelig er der tilføjet friske kirsebær, som tydeligt ses af det righoldige faste skum. Petrus Aged Red er en perfekt blanding af sødt og surt med en kirsebærpræget smag, som gør denne denne øl særlig lettilgængelig og velsmagende.
Der er 3 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Sarek
Der er sjældent noget at tilføjer når både Paulaner og Teejay har været der.

Jeg er helt enig med de herrer.

Petrus Aged Red er den bedste af de 3 øl i Petrus serien som Fakta har på tilbud.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Teejay
Endnu engang anmelder jeg efter Paulaner (Fand... osse!), og endnu engang må jeg erkende at hans anmeldelse er særdeles fyldestgørende, hvormed mit tarvelige bidrag blot bliver en omskrivning af Paulaners perfekte anmeldelse. Skummet er lyserødt, vedvarende og ganske flot. Aromaen er modne kirsebær omgærdet af en spændende delikat duft af hårdtristet malt som sikkert stammer fra Brown Alens indflydelse. Jeg fornemmer også marcipan, kirsebær og en blandet slikpose med hovedvægt på vingummi i aromaen. Smagen har en let chokoladesmag med lette strøg af hårdtristet malt, men ellers er det kirsebær som dominerer mest. Det er en meget velsmagende frugtøl med tilpas karbonisering der holder på smagen af modne kirsebær længe. Dens fusion med en brown ale gør at den ikke ligner en klassisk Kriek for meget, men istedet bibeholder sin helt egen identitet og ender med at blive en frugtøl der skiller sig væsentligt ud fra mængden af belgiske frugtøl og bliver en særdeles særegen frugtøl med særlig god balance mellem malt- og frugtsødme og kirsebærrernes syrlighed. I eftersmagen fornemmer jeg lidt valnød. Jeg er langt hen af vejen helt enig med Paulaner, dog er jeg ikke lige så nærig med point (os københavnere er nok lidt mere rundhåndede ).

Den her er en klar 9'er.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk dyb rød
Anmeldt af Paulaner
En sur red Ale ifølge Ratebeer, men efter min vurdering nærmere frugtøl med rigtigt god balance mellem syrlighed og krop. Petrus Aged Red har en dyb mørk rød farve med pænt lyserødt skum med lækker duft af røde modne bær i glasset. Malten har fine fyldige toner af karamel, frugt som sorte fuldmodne kirsebær med et let strejf af bitter mandel og marcipan. Hertil kommer et fint men behersket bidrag af lidt af den balsamico rødvinseddikesmag, som findes i typen Rød Sur Ale. Et klart fingeraftryk fra den tilsatte grundøl, som giver Petrus Aged Red et vinøst ædelt indtryk. Humlingen er let og aromatisk. Mundfølelsen er fyldig, syrlig-sød, velafbalanceret og gærpræget. Bemærkelsesværdig god i sin type og noget af det bedste og mest lettilgængelige, jeg har smagt her.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11347 Anmeldelser af 220845 øl fra 246 lande og 12011 bryggerier. Billeder: 86402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!