powered by goodbeer.dk
Øl: Rochefort 10
Land: Belgien
Dato: 01/07-2004
Bruger: gbjensen
Alkohol : 11.30 %
 
Citat fra importøren Brygshoppen: En rigtig Prestige-Ale og en sand majestæt med sin dybe bordeaux-røde, næsten sorte, farve og kraftige, beigefarvede skumhat. Kroppen er blød og fyldig - nærmest flødeagtig - og aromaen kraftig, krydret og jordagtig med antydninger af kandiseret frugt og mørk chokolade iblandet strejf af sød lakrids. Både duft og smag er overvældende, og placerer utvivlsomt Rochefort 10 som én af Belgiens mest smagfulde bryg.
Der er 14 anmeldelser til denne øl
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Sarek
Alt hvad der kan siges om en verdens bedste øl er allerede skrevet.

Så jeg vil bemytte lejeligheden til at skrive om snobberi.

I Danske Ølentusiaster er der en del debat om hvorvidt det er godt at samarbejde med COOP.
Det presser vinhandler og andre mindre sælger af specialøl og det tvinger mindre bryggerier til at være afhængig af COOP er blandt argumenterne.

Og det er rigtig nok. Men vinhandlerne med mere sætter også sig selv under pres når de tager 10 kroner mere for en øl end den koster i det lokale supermarked.

Og lad os bare tage vinen som et eksempel.

For 40 år siden eller der omkring eller måske tidligere var vin i supermarkederne noget billigt sprøjt, og skulle man have kvalitet gik man til en vinhandler, men det ændrede Børge Olsen (Irma). Pludselig kunne man få en rimelig god vin til en rimelig god pris.
Andre supermarkeder fulgte efter.
Betød det at vinhandlere måtte lukke på stribe? Det er der ikke noget der tyder på at der skete.
Faktisk blev kunderne introduceret til begreber som druesorter, terroir, og spätlese for bare at nævne nogle og derfor var de nye kunder derfor en smule mere oplyste når de gik i en vinhandel for at få den ekstraordinære oplevelse som en vinhandel oftest er bedre til at levere end et supermarked.

En ordentlig vinhandel ville advare en "slots classic" fan imod at købe en Rochefort 10 fordi vedkommende ville blive slået ud af øllets kompleksitet. Men på den anden side ville en "slot classic" ikke komme i en vinhandel før han/hun havde prøvet nogle øl fra Fakta eller andre discountbutikker.

Når man kan få Amaroner, Chateau De Pape og hvad ellers der findes af udtryk for gode vine til rimelige priser, hvorfor skal vi begrænser os når det drejer sig om øl..


De bryggerier der leverer til de store kæder har i fleste tilfælde leverance til flere kæder samtidige, så de er ikke afhængig af en enkelt kæde.
Kravet om at kunne levere i tilstrækkelige store mængde for at kunne være med i et landsdækkende tilbud, udelukker selvfølgelig en masse bryggerier men udelukket er de ikke da mange kæder har afdelinger for lokal produceret produkter.

Jeg er positiv, og Rochefort 10 er en fremragende øl til 35 kr.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af reneac
En dejlig øl, med sødlig duft, sødlig behaglig rund smag, er lidt tung og ikke en øl for alle
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
Det er simpelthen beligsk øl når det er bedst! Ja, resten giver sig selv.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk/brun
Anmeldt af tattooz
Jeg ville egentlig anmelde denne øl, men det der skal siges er sagt om denne øl. VERDENSKLASSE!!!! herfra mig  
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkebrun
Anmeldt af Munken
(anmeldelse i påvirket tilstand) Jeg skippede resten af den tyske Rema-show, som står til køl, for at kaste mig ud i en trip-trap-træsko test af de 3 Rochefort. Noget skal fredag aften jo gå med, når man ikke lige har en julefrokost. De fine beskrivelser er skrevet, så jeg funderer lidt anderledes.. Rochefort er en "snavset øl". 6eren er listet som en dobbel her, men ikke på ratebeer. Den har ellers den rette styrke, men er altså "snavset". La Trappes dobbel er sød og mild. Westmalle og Corsendonk er frugtige, men ret tørre. Rochefort 6 er grumset,. sødere end de tørre, men langt fra en favorit hos mig. 8eren er bedre fordi den er sødere og kraftigere. Tendensen til gammel ost/brakvand overdøves. En dejligt krydret øl stadig med en vis bismag. Men man kan lige så godt gå hele vejen. Allerede 8eren er temmelig præget af alkoholen, så hvorfor ikke give den fuld gas? 10eren er for mig nærmest mindre alkoholisk, hvilket må skyldes den koncentrerede smag. En tyggeøl ja, og indtil videre min bedste mørke øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Ulrik
Måtte lige vende tilbage til en gammel kending, som jeg dog ikke før har anmeldt her
For 11 år siden blev mit hjerte "tabt" til belgisk øl, ikke til denne øl men til til en Leffe Blonde.
Siden da er der løbet en del øl gennem min hals, øl fra forskellige lande og forskellige typer.
Efter nogle uheldige oplevelser med danske ø,l som bare lille levede op til forventningerne måtte denne Rochefort 10 lade livet for at jeg igen kan findet troen på at der findes godt øl.
Farve, skum og duft lever op til forventningerne og i munden breder der sig en fantastisk oplevelse af at sådan skal en mørk belgier smage.
Sød brændt frugt, perfekt syrlighed og en restsødme vil jeg beskrive denne øl som.
En nippe øl som skal nydes stille og roligt og det blev den Smile
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset mørkebrun
Anmeldt af Paulaner
Flot brunt fyldigt skum. Mørkebrun farve med en del gærsvæv ofte delvist i store klatter (som nok vil virke lidt skræmmende på mange første gang). Massiv duft af ristet malt og humle. Enorm varmende frugtig mundfylde. Nok den mest maskuline øl jeg nogensinde har smagt. Masser af ristet rugbrødsmalt, mørk farin, tørret frugt (figner, dadler, rosiner og svesker), karamel og især kraftig smag af ølgær. Alt sammen afbalanceret af en både kraftig krydret og let skarp humling, der holder det sødlige indtryk perfekt i skak. Alle smagsnuancer er uhyre velafbalancerede og klinger langsomt ud i en lang, lang lækker eftersmag. Rochefort 10 ligger sammen med Westvleteren 12 på de to øverste pladser på verdensranglisten. Jeg har derfor gensmagt og anmeldt dem begge inden for en uges tid mhp. en direkte sammenligning. De to øl er meget forskellige. Mens Westvleteren 12 står for den lidt forfinede tilbagelænede finesse, så leverer Rochefort 10 det ultimative punch af rå maskulin kraft. Jeg holder lige meget af dem begge. De passer til hver sin lejlighed og kan vælges, nøjagtig som man fx foretrækker sin eventuelle single malt godnatwhisky blød eller røget efter dagsaktuel sindsstemning. Begge er simpelthen toppen og fortjener stille andægtighed, når man under sig selv det privilegium, at skænke dem op i et godt trappistglas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Hvad er det dog jeg har kastet mig ud i?
Alt hvad der skal skrives om denne mesterlige øl er jo allerede skrevet! Jeg kan kun 100% tilslutte mig alle de kloge ord som Webmaster, Al-Coholic, Blom, Metzger, Ovesen og ikke mindst Janchik allerede har skrevet. Det er jo allesammen særdeles kompetente og seriøse anmeldere som jeg ikke i nævneværdig grad kan supplere.
Det kan allerhøjest blive til en sammenskrivning og en gentagelse af de 6 efterfølgende anmeldelser, så det vil jeg naturligvis afholde mig fra. Mit latterlige og ringe indlæg til denne øl har derfor kun ét formål: At tildele de 10 point som den fortjener. Mindre kan ikke gøre det.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Ovesen

Denne øl har jeg haft stående i skabet i et par måneder, ventende på det helt rigtig tidspunkt, og forventningerne var derfor skruet godt i vejret, da jeg efter fyraften satte mig tilrette med SøndagsPolitiken og P1.

Skummet lægger sig noget mere storboblet end forventet, over den brune bryg, da jeg andægtigt skænker den i et passende glas. Duften er overraskende let, lidt frugtagtig, men alligevel med et vinøst anstrøg. Egentlig ikke så imponerende, så jeg skrider hurtigt til indtagelsen -og er IKKE skuffet! Jeg ved knap hvor jeg skal begynde eller slutte, for det er simpelthen en af de mest komplekse øl jeg har smagt til dato! Lækker tyk mundfylde, sød, syrlig, noter af både frisk og tørret frugt, nødder, masser af krydderier, let kuldyreprikken, vinøs, men aldrig sprittet. Et sandt mesterværk, der varmer helt ud i fingrene og helt ind i hjertet!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørke Brun
Anmeldt af Janchik
En super øl som jeg har nydt gennem et par år. Stort flot skum, som holder sig længe. Kompleks duft med chokolade, karamel, alkohol og malt. Fyldig, og med en kraft som vælter benene væk under en. Smagen består af karamel, chokolade, et lidt jordslået præg, tyrkiske kastanjer, malt og en udmærket smag af humle. Vinøs og kraftig, med en varmende alkohol og en eftersmag der holder sig læææææænnngggeee!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 11389 Anmeldelser af 224886 øl fra 246 lande og 12057 bryggerier. Billeder: 87656


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!