powered by goodbeer.dk
Øl: Mosaic IPA
Land: Danmark
Dato: 24/05-2016
Bruger: Teejay
Alkohol : 5.70 %
 
Frisk og hum­le­bit­ter In­dia Pale Ale. Bryg­get med gav­mil­de mæng­der af de­li­kat Mosaic hum­le og ud­søg­te mal­te, der til­sam­men gi­ver en yderst vel­sma­gen­de og fyl­dig øl.

En va­ske­ægte tørst­sluk­ker – dog ikke fra In­di­en.

Der er 4 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: rødgylden
Anmeldt af Sarek
Hvor går grænserne? Hvornår er en øl en pale ale eller en IPA?  Ingen tvivl om at Albani IPA er i den lette ende af IPA´er.

Og det er den med et klart mål. Den skal ikke fange ølentusiaster, men hr. og fr. Pedersen, (på tysk Otto normalverbraucher), og så kan man ikke være vildt eksperimenterende..

Albani Mosaic IPA er en letdrikkelig IPA, mainstream, brygget i den engelske stil , men tilsat amerikansk aromahumle.

 

Nej det er ikke en øl der vil blive årets ølnyhed (Og det er i øvrigt forsent nu), men den smager som en IPA og kan måske lokke nogle flere ind i ølverdenen.

Ale no. 16 og Mors Stout er de 2 øl der har åbnet den almindelig danskeres øjne for Brown Ale og Stout. Albani IPA kunne betyde mere for udbredelsen af IPA end en tilsvarendende IPA fra eksempelvis Amager Bryghus.-

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
En lille smagsprøve gav mulighed for at teste en type, jeg altid har haft det svært med. Mosaic IPA bestod prøven i mødet med mine bitterhumlefølsomme smagsløg og er siden blevet en øl, som jeg bestemt ikke går af vejen for en anden gang. Duften er stærkt humlepræget, men uden den stikkende grannålebitterhed, man ellers ofte møder i en IPA. I stedet bød Albani IPA på en nuanceret forfriskende aroma- til blomsterhumlet oplevelse med nuancer, som Teejay her beskriver bedre end jeg. Mosaic stod der på dåsen. Den humlesort vil jeg huske. Maltsiden af lidt lys karamel er ret enstonig og kunne derimod med fordel yde lidt mere, men den rummer dog tilstrækkelig fylde og sødme til at afbalancere bitterheden. Teejay definerer den som en Pale Ale, han har utvivlsomt ret, for her ved de deklarerede 55 IBU går grænsen for bitterheden i en øl, hvor jeg enten nyder eller plejer at stå af. Mosaic IPA er en fin læskende forfriskning til terrassen en varm sommerdag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys rav
Anmeldt af Teejay
Grov skumkrone som er vedvarende. Aromaen har Mosaic humlens typiske blomsteraroma som også byder på lidt udefinerbar tropisk frugt. Smagen har en smule karamelmalt, men ret hurtigt er det humlens friske smag af blomst, fyrrenåle og tropisk frugt der blander sig fint med en lille krydret bismag (peber?) og tilsammen giver det en fin balanceret IPA med tilpas lang eftersmag. At kalde den en IPA er måske lidt overkill, dens IBU er ikke voldsom, og jeg synes nærmere den er at beslægte med en Pale Ale. Dejligt at Albani (læs Royal Unibrew) rokker lidt ved deres traditionelle udvalg og brygger denne velsmagende og forholdsvis prisbillige IPA til de danske ølkunder. Jeg synes den er glimrende i forhold til prisen og køber den sikkert gerne igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
En dejlig frisk øl, den sidste karakter få den fordi at den er billig iforhold til kvaliteten og så er jeg fra Odense, men smagen er meget ren i det af humlen, faktisk deres mest vellykket øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11348 Anmeldelser af 220853 øl fra 246 lande og 12011 bryggerier. Billeder: 86403


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!