powered by goodbeer.dk
Øl: Westvleteren 12
Land: Belgien
Dato: 29/06-2004
Bruger: gbjensen
Alkohol : 10.20 %
 
Er en pilgrims rejse til vest flanderen i Belgien værd !
Der er 7 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: sort/brun
Anmeldt af tattooz
Uha uha uha. Øl i verdensklasse. Efter en dag i den varme stol med snurrende nåle og farver, og en god kollega på besøg. Han havde en pose øl med. Det plejer ellers ikke at være kodekset når der skal tusches. Men alligevel var det en sød hilsen, og med tak for hårdt arbejde. Den skulle selvfølgelig nydes med andagt i ro og mag.

Dagen oprandt og lysten til et godt glas øl var kommet. Jeg havde med fuldt overlæg ladet være med, at sætte denne øl på køl, men i mit udhus, så temperaturen lå på 12-14 grader. Det skulle helt sikkert vise sig at være et fornuftigt valg. Selve opskænkningen plejer for mig, at være forbundet med visse ritualer, og nogle øl får man fuld valuta for, andre ikke. Denne så nu ikke ud af det vilde sus. Men det lysebrune skumlag lagde sig nu forsvindende hurtigt, hrmpp. Nå men duften fra øllet, sætter en i den syvende himmel, og jeg gætter på, at munkene på klostret hvor de bliver brygget må være jordens lykkeligste mennesker. Det der kommer fra deres hånd er intet mindre end guddommeligt.

Jeg giver paulaner ret i, at første tår måske ikke er den mest udfordrende. MEN! den udvikler sig helt enormt, og paletten er simpelthen så fantastisk, at selv jeg forstår hvorfor den er kåret som verdens bedste øl. Den bærer det med ynde, lad mig bare sige det sådan. Smagen er hårdt ristet malt humlet og fuld af frugt som smører ganen og efterlader en god mundfylde. Og ikke mindst en øl man ikke glemmer. Det er som med alle andre Belgiske øl, at de gør sig godt til mad, og næste gang jeg skal nyde denne her så bliver det til en god middag med 100%.

Nyd den med respekt, alt andet ville være skamfuldt

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Klar mørk mahogni.
Anmeldt af Paulaner

Min anmeldelse nr. 200 skal naturligvis fejres. Hvad kan dog være bedre til en sådan lejlighed end denne sjældne trappist, der er så ophøjet, at den endog ikke engang påsættes etiket, men kun en prunkløs farvet kapsel på en flaske med en lille hævet glorie ring af glas om halsen til eneste udsmykning. Pjat som billeder, reklame og produktion udover eget beskedne behov ligger det ydmyge gudfrygtige kloster fjernt. Mon ikke også det er netop denne ophøjede ligegyldighed overfor vor verdslige verdens profit, larm og trængsel, der er med til at gøre netop denne trappist til noget ganske særligt? - jeg tror det. Ja, og selv om det for mit vedkommende nu er tredje gang - ja så holdt jeg igen næsten vejret, da den grønne prunkløse kapsel lettede.

Men nu til øllet selv. Ophældning viser pænt men ikke særligt holdbart lysebrunt skum. Duft af hårdtristet malt. I begyndelsen byder smagen blot på lidt skarp humle og en ret enstonig smag af hårdt ristet malt tilsat en smule ja egetræ, som i en årgangsvin. Men fortvivl ikke! Hav tålmodighed, Vent, vent! Efterhånden som temperaturen stiger, folder indtrykkene sig ud lag for lag. Og hvilke lag. Den ristede malt lægger nu blot bundramme for et fyrværkeri af modne tørrede frugter figner, dadler og især svesker understøttet af bitter mørk chokolade. Jo, der er ikke bare solid herlighedsværdi over denne øl men også klasse. I bilverdenen er det her ikke ferrarien der her falder først for, mere en Bentley. Klassisk, imposant og lidt gammeldags uden krummelurer. En dejlig lang eftersmag, der i modsætning til de fleste andre øl her blot udtrykker sig i, at alle smagsindtryk i samlet flok klinger meget langsomt ud - og jeg kan godt garantere, at det varer rigtigt rigtig længe. Men det er først her, når øllet nærmer sig næsten stuetemperatur alle nuancer smelter helstøbt sammen. Husk det - absolut ikke mindre end 12-15 grader, ellers redder du dig en skuffelse af de store, for forventninger er jo netop til denne specielle trappist tårnhøje.


Paulaner's ølanmeldelse nr. 200
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort/brun
Anmeldt af nn1
Er anmeldt af en tidligere bruger, der har tildelt denne øl 9.90 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Blom

Ny anmeldelse: Det slog mig, da jeg smagte 'verdens bedste øl' her igen, at den har en næsten fløde-agtig fornemmelse i passager, og at humlebitterheden er langt mere gennemtrængende og markant end hos dens belgiske 'brødre': Chimau Bleu, Rochefort 10 og St. Bernadus 12. Bare lige et par ekstra noter til det, jeg allerede har skrevet nedenfor tidligere. Derudover vil jeg godt nu hæfte mig ved, at får man øllen til 38-40 kr., som den i hvert fald her i Odense har været til gengælig til hos Den Blå Øl (da den stadig var her), Whiskey and Lifestyle og Boysens Vinhandel, så er det slet ikke så dyrt igen, som jeg oprindeligt mente. Thomas Hardys ligger jo ofte til 50 kr. og Samichlaus til samme pris, så tænker man på sjældenheden oveni, er den så absolut alle pengene værd!

Gammel anmeldelse: I aften er det fjerde gang, jeg smager Westvleteren 12, da jeg var så heldig at få 6 flasker til 38 kr. stykket sidste år. Denne flaske har således lagret i et års tid. Jeg drak den af det originale Westvleteren-glas, der er et klassisk trappist-'gral'-glas ligesom  Achels og det normale Rochefort-glas. Øllen afgav et markant 'pffft', da jeg åbnede den - en lyd af klasse! Da jeg skænkede øllen gav den et meget fint tæt skum, der var et par minutter om at lægge sig helt. Jeg må erkende, at jeg fra første gang, jeg smagte 12'eren har haft svært ved at definere både duft og smag - da den er så kompleks. Men jeg kan beskrive overgangen fra initial sødme til sen bitterhed, der præger hver eneste tår, som den baner sig vej gennem munden - det er en fremragende fornemmelse. Konsistensen er cremet og fyldig, og det er en tydelig snert af alkohol i efterspillet. Jeg ved ikke helt, om jeg ville give så mange ekstra penge for denne øl, som det ofte kræves - men den er helt sikkert blandt de mest komplekse øl, jeg har smagt; en øl man nok kan bruge mange år på at blive helt klog på, hvilket er fascinerende i sig selv. Jeg mener dog ikke, at dette er verdens bedste mørke øl af klostertypen - her synes jeg Rochefort har mere at byde på.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Brun
Anmeldt af Janchik
Jeg har endelig i dag været så heldig at finde en pub i Sverige der sælger samtlige trappist øl. Ikke fordi jeg ikke har smagt det før, men jeg har aldrig prøvet disse Westvleveren. Prisen var dyr (110 kroner pr. flaske) men de penge var altså virkelig godt givet ud. Det er uden tvivl den bedste øl jeg har smagt sammen med Westvleveren 8. Smagen er varm, den fylder godt i munden, og fine alkoholtoner anes. Smag er brændt malt, kandissukker, maltet, med karamel og frugtige nuancer. Nøj, man fatter ikke at øl kan være så godt. Ubegripeligt helt enkelt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk
Anmeldt af jeskris
En fantastisk øl der smager til den er langt nede i halsen og bliver ved med at smage. Desværre er den ikke let at få fat i da den kun sælges ved døren på klostret.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkbrun / uklar
Anmeldt af gbjensen
Dette her er noget af det bedste øl, som jeg nogen sinde har smagt. Den er varm og viniøs, og kan fint sammenlignes med en desert vin som f.eks. portvin. Smagen er varm og fylder meget i munden, den har et meget komplext smags billed, f.eks. kunne jeg ane lidt brændt malt, der godt kan minde om kaffe og karamel. Dens finish er også meget fin, med en tilpas maltet og humlet smag i fin balance. Alt i alt en øl der bør/kan nydes, som var det et dyrt glas rødvin.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11367 Anmeldelser af 223000 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87206


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!