powered by goodbeer.dk
Øl: Roulv
Land: Danmark
Dato: 30/05-2015
Bruger: Teejay
Alkohol : 9.00 %
 
Baltic Porter med røgmalt og bourbon lagret, dansk mjød. Kraftfuld og saftig smag, der skaber en eksplosion af nuancer i munden. Chokolade, rosiner, svesker og blommer tilsat røgaroma fra fynsk hvedemalt røget på bøgetræ. Brygget af fynsk bygmalt, fynsk hvedemalt samt dansk mjød.
Der er 4 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Sarek
Advarsel!!! Lad være med at servere denne øl for en person der lige er ved at opdage ølverdenens mangfoldighed. Lige som at man ikke sætter en person der lige har fået et knallertkørekort bag rattet i en formel 1 racer. Så er der øl man ikke servere for en person der lige har opdaget at der er andet øl end Carlsbarg, Tuborg og Albani. Skibsøl fra Refsvindinge,  belgisk Geuze og Limfjordsporter fra Thisted er blandt de øl der kræver et "lastbil-kørekort".

Ikke at man nødvendigvis ville kunne lide dem, men man vil have en vis forståelse for øllene og deres historie.

Hvis man er vant til almindelig pilsnerøl og behagelig brown ales, så er Roulv den brutale viking der sparker døren ind, slår husbonden ned, voldtager alle mandbare kvinder i husholdningen hvorefter de slæbes væk med salg som slaver for øje.

Roulv minder meget om Limfjordsporteren uden at have de fineste finesser. Men tog det ikke 16 år eller mere at udvikler Limfjordsporteren til den nuværende ikonstatus?

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Ved en fødselsdagsfest havde en gæst medbragt nogle Frejdahl øl som blev delt af 4-5 mennesker, men da vi nåede til Roulv måtte de alle spytte ud og ytre sig i så voldsomme vendinger at jeg sikkert vil få karantæne på Goodbeer.dk hvis jeg refererer ordret. Så Roulv havnede altså nede i min ende af bordet og derfor kunne jeg give den noget mere opmærksomhed end de tidligere Frejdahl øl jeg smagte den aften. Roulv er ikke en porter for den kræsne. Der er fuld tryk på hele spektret af smagsnuancer og styrken på 9% smager også igennem fra start og bidrager til varme i munden. Hvis jeg skal prøve at opremse blot lidt af dens smagsnuancer må det være noget med mørk bitter chokolade, espresso kaffe, svesker og rosiner, brændt malt, tjære, tørv og så en ordentlig portion røgmalt som nok slører for en masse andre smagsindtryk. Den er vældig spændende og velsmagende, men den store 70 cl flaske er nok lidt for voldsom for en person så den kan med fordel deles hvis man altså kender en hardcore porterfan som kan være med.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af pibeib
Natsort bryg med holdbar, beige skumtop. Den dufter egentlig ikke af ret meget - kun en antydning af hårdtristet malt, men jeg skal love for at der sker ting og sager når den rammer tungen. For det første er den utroligt cremet at få i munden. Den næsten flødeskumsagtige skum forstærker også dette indtryk. Så kommer er pæn portion sødme hen ad blommer og svedsker, som hjælper til at balancere en kraftig, svagt røget, ristet maltsmag og en ordentlig portion bitterhed fra humlen. Der er også underliggen florale toner fra humle, som vidner om massiv brug af både grund- og aromahumling i bedste kvalitet. Dette er en yderst kraftig og kompleks smagsoplevelse, som dog hælder lidt rigeligt til den søde side. Men vammel er den på ingen måde. Med sine 9% alkohol bærer den fint igennem men er vel ikke helt så elegant i sit smagsudtryk som lignende bryg fra danske småbryggere med sans for de helt fine detaljer (ingen nævnt - ingen glemt).
Den får et ekstra halvt point for initiativet
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner

En virkelig hård nyser, som aldrig bliver min yndlingsøl, men som ikke desto mindre er rigtig god på sin types præmisser. Her er alt, hvad en hardcore Stout elsker kan ønske sig af duft af hårdtristet malt og højt brunt skum. Alt sammen yderligere efterfulgt af ramsaltet smag af tjæret fiskegarn, bundgarnspæle, røg, mørkristet malt og bitter humle. Der er fuldt tryk på alle kedler og godt med oktan på procenterne. Men balancen er i orden og øllet gør et helstøbt indtryk uden svage punkter. Eftersmagen er lang og klinger alle indtryk ligeværdigt ud med en distinkt humlebitterhed. Et fint bud i en type, der ikke appellerer til mig undtagen i sine mere milde udgaver. Fans af fx Limfjordsporteren har for mig at se i Roulv nu et fint dansk alternativ.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11347 Anmeldelser af 220836 øl fra 246 lande og 12010 bryggerier. Billeder: 86401


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!